Tadaa! Ovistikkuun pärähti samanvahvuiset viivat.  11 päivää kestänyt testailu tuotti vihdoin toivotun tuloksen. Oireetkin ovat kyllä ovat selvääkin selvemmät. Tosin pelkästään niiden perusteella olisin luullut oviksen olleen vähän aiemmin jo. Nyt on siis kp 17 ja ovis olisi huomenna tai yli huomenna. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkä pituiseksi luteaalivaihe tällä kertaa jää. Kiertoni on vaihdellut 21-29 päivän välillä. 

Omalla kohdallani olen huomannut hauskan ovisoireen: Tekee mieli laittaa itseään ja liikkua enemmän ihmisten ilmoilla. Kyllä minä normaalistikin meikkaan vähän joka päivä, mutta ovisaikaan tulee käytettyä enemmän koruja, valikoitua vaatteita ja laitettua tukkaa. Ukko nimittää tätä vaihetta kiima-ajaksi. Ällöttävää!

No, tämä ovishan menee nyt sitten harakoille. Soittelin eilen osastolle ja sairaanhoitaja varmisti epäilykseni, ettei leikkausta ole suotava tehdä raskausaikana. Varsinkin alkuraskaudessa, kun vauvan kaikki tärkeimmät elimet kehittyvät, ei kannata ottaa mitään riskejä. Ei siis auta kun odotella.