Nyt tuli kapuloita rattaisiin. Pohdiskelin aamukahvin ääressä kaikkia tekijöitä, jotka vaikuttavat hedelmällisyyteen. Yksihän niistä on lääkkeet. Ja minun miehellänihän todettiin viime vuonna kaksi vakavaa sairautta, joihin hän mättää joka päivä kourakaupalla lääkkeitä.

Miten en tullut ajatelleeksikaan tätä asiaa aiemmin? Jostain muistini kätköistä nousi hämärästi esiin lause, jota en haluaisi tässä tilanteessa kuulla. Se sininen kansio, jonka luin kuukausia sitten ja jossa kerrotaan kaikki ikävät faktat mieheni taudeista ja niiden hoidosta, pääsi takaisin päivän valoon.

Ja siinä se lause taas oli: Tutkimuksissa on todettu lääkkeen vähentävän siittiöiden määrää.

Eikä muuta. Naisen hedelmällisyyttä koskevaa tietoa oli paljon enemmän.

Totta kai löysin sitten netistä masentavia tarinoita siitä, miten siittiöiden määrä oli vähentynyt radikaalisti tätä lääkettä syövillä miehillä ja aiheutanut lapsettomuutta.

Itkin ja väänsin aamupuuroa Tyttöselle.

Turhahan tässä on tahkota, jos ei tulosta ole mahdollista saavuttaa.    Niin, kai se on mahdollista onnistua vähemmälläkin simppamäärällä, mutta todennäköisyys on sitten jo pienempi. 

Ei auta kuin kääntyä lääkärin puoleen ja kysyä voiko tälle asialle tehdä mitään.

Liityin mukaan vappuprojektiin. Eväät sen projektin onnistumiseen tuntuvat olevan tällä hetkellä vähän surkeat.

 

Muoks: Tutkailin aihetta lisää netissä ja löysin varsin ristiriitaista tietoa aiheeseen liittyen. Osassa jutuista väitettiin, ettei vaikutusta hedelmällisyyteen ole ja osassa taas päin vastoin. Mihin tässä nyt pitäisi uskoa? Ukolla on onneksi kontrolliaika lääkärille helmikuussa. Kai se siellä sitten viimeistään selviää.